Ökostúdió a Győrkőcön

Idén sem hagyta ki az Ökológiai Stúdió a Györkőc Fesztivált! Az idén hetedik alkalommal, július5-6-án megrendezett esemény nem csak azért fontos számunkra, mert a város legnagyobb idegenforgalmi eseménye, hanem mert ott a legfontosabb célcsoportunkkal találkozhatunk. A „Zöld forrás” pályázat támogatásával bonyolított „A papír másik oldala” projektünk pedig segítséget nyújtott ahhoz, hogy játékos ismeretterjesztésünket a papír-témához kapcsolhassuk. 



Idén új helyszínen, a Bercsényi park platánfái alatt  – Ökoligetként- kaptak helyet a környezetvédelmi attrakciók. Alapítványunk a Reflex Környezetvédő Egyesülettel és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel közösen rendezte be és üzemeltette a „Zöld udvart”, ahol számos érdekességgel vártuk azokat, akik felkeresték sátrainkat. Volt kiállítás, játszóház társas, ügyességi és logikai játékokkal, helyi érték totó értékes nyereményekkel, rerongybaba-készítés megunt, kinőtt, elhasználódott göncökből. A mindig népszerű papírmerítésünk ezúttal a pöttyös labda formákra koncentrált - több mint százötven gyermek merítette, díszítette a fesztivál jelképét. A kézműves foglalkozásunk és az általunk üzemeltett Ökomata is a „papír témákat” menedzselte.

A magunkkal vitt szakmai anyagokból (molinókból, ismeretterjesztő kiadványokból) a gyerekek megérthették, hogy takarékossággal, szelektív gyűjtéssel, újrapapír termékek használatával mindannyian hozzájárulhatnak a fák megmentéséhez, a környezet állapotának javításához. A nagy sikerű program lebonyolításához sok önkéntesünk segítő kezére volt szükség, amit ezúton is köszönünk.

Képgalériák:

http://www.gyorkoc.hu/hu/node/1240



<< Vissza