„Partnernek lenni….” fórum Keszthelyen

Partnernek lenni…” címmel tartott közös fórumot 2014. június 19-én, csütörtökön délután a keszthelyi Balaton Színház és Kongresszusi Központban a győri Ökológiai Stúdió és a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület.  Az NCTA-2013-2371-A „Jogod van!” c. projekt keretében rendezett fórum célja annak bemutatása volt, hogy miképpen befolyásolhatja a civil-önkormányzati kapcsolatok alakulása a helyi társadalom aktivitását és a környezet állapotát.A projekt rövid bemutatása (Lajtmann József, Ökológiai Stúdió) után a projekt vezetője dr. Kalas György tartott vetített prezentációt a A társadalmi részvétel szabályozása és jellemzői a civil-önkormányzati kapcsolatokban címmel.

A partnerségi viszonyok jellemzésekor külön kitért a projekt keretében vizsgált településfejlesztési-rendezési eljárásokra, az azzal kapcsolatos régiós felmérésük tapasztalataira, illetve a témában megjelent ismeretterjesztő brosúra következtetéseire.

Forstner Anna a helyi környezetvédő egyesület elnöke jó példaként a nemrég befejeződött Keszthely zöld kincsei programot mutatta be, dr- Hajósy Adrienne (Nők a Balatonért Egyesület) pedig Balaton és a vízgyűjtő-gazdálkodás. Civilek részvételi feladatai és lehetőségei címmeltartott élvezetes előadást a civilek VGT-2 tervezésben való hatékony részvételéről.

 

Lajtmann József a civil-önkormányzati együttműködés pozitív példáját mutatta be, látványos előadásban összegezve a régiós felmérés eredményeit Civilek lehetőségei a helyi értékek védelem alá helyezésében címmel.

A fórum utolsó előadásként Krupla Marcell a Keszthelyi környezetvédő Egyesület tagja a szervezet most induló projektjének célját, feladatait ismertette ( Civil kísérlet egy ingatlanfejlesztésre kijelölt Balaton parti zöldterület tervezési folyamatának befolyásolására, „Értékleltár“ készítésével, térkép melléklettel. - FM-Zöld forrás).

 

 A civil és önkormányzati képviselők részvételével tartott sikeres fórum szakmai és jogi konzultációval ért véget.

A fórumról készült képek itt láhatók:<< Vissza