„Partnernek lenni…”- konferencia Szentgotthárdon

Az EGT / Norvég Civil Támogatási Alap NCTA-2013-2371-A „Jogod van! C. projektjének keretében a győri Ökológiai Stúdió Alapítvány, a Szentgotthárdi Civil Fórum és a PRONAS Egyesület 2013. november 13-án rendezte a „Partnernek lenni… – Esélyek és lehetőségek a civil szervezetek és helyi önkormányzatok együttműködésében" c. konferenciáját. A Hotel Lipa nagytermébe meghirdetett, elsősorban civil szervezeteket és önkormányzatokat megcélzó szakmai rendezvényen kb. 30 szervezet képviselője jelent meg. A rendezvényen a moderátor szerepét Soós Zoltán, a PRONAS elnöke töltötte be.

Tovább...

Meghívó konferenciára

 

 

Ezúton tesszük közzé az NCTA-2013-2371-A azonosító számú „Jogod van! – Helyi közösségek segítése a civil kontroll hatékonyabb érvényesítése érdekében a Nyugat-dunántúli régióban” elnevezésű projekt keretében szervezett „Partnernek lenni…..” Esélyek és lehetőségek a civil szervezetek és helyi önkormányzatok együttműködésében konferenciára. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Tovább...

Figyelem!

A Norvég Civil alapnál támogatást nyert „Jogod van!” c. projekt keretében alapítványunk szakemberei 2013. szeptemberétől az alábbi ingyenes szolgáltatást ajánlják a Győr-Moson, Vas és Zala megye civil szervezetek és a polgárok figyelmébe:

 

Tovább...

Sikeres volt a pályázatunk – elindult a „Jogod van!” - program

 

Alapítványunk sikeresen pályázott a Norvég Civil Támogatási Alap mikro projektek részére, „Demokrácia és emberi jogok” témájában kiírt nyílt pályázatán. Az alábbiakban közöljük a pályázat főbb adatait.

 

Tovább...

Közhasznúsági jelentés

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány 2012. évi közhasznúsági jelentése.

Tovább...

Jogod van!

„Jogod van! Helyi közösségek segítése a civil kontroll hatékonyabb érvényesítése érdekében a Nyugat-dunántúli régióban” címmel pályázatot nyújtottunk be a Norvég Civil Alap támogatására. A pályázati programunkban tervezett tevékenységeink indoka az, hogy a megváltozott jogi-gazdasági-társadalmi környezet érzékenyen érinti a civileket. A szervezetek passzivitása nőtt, a civil kontrollal kapcsolatos feladataikat nem tudják, vagy nem merik ellátni. Célunk e szektor jogi-szakmai segítése, érdekérvényesítő és watchdog szerepének erősítése. Kiemelt témák: egyesülési, információs jogok, részvétel helyi döntéshozatalban.

Tovább...

Fórum az új civil törvényről

Alapítványunk ezúton hívja fel a Győr-Moson-Sopron megyei civil szervezetek figyelmét az ÖKOTÁRS Alapítvány és a Reflex Környezetvédő Egyesület kerekasztal beszélgetésére. A rendezvény témája: „Az új civil törvény értékelése és elemzése” (a javasolt módosítások megbeszélése). A 2013. május 23-án délutánra szervezett kerekasztal beszélgetés célja, hogy fórumot teremtsen megyében működő civil szervezetek és jogalkalmazók (bírák, ügyészek) számára az új szabályok mélyebb megvitatására, az eddigi értékelések és a közvélemény-kutatás eredményeinek megismerésére - valamint a gyakorlati alkalmazással kapcsolatos problémák felvetésére. Minden megyei szervezet képviselőit szeretettel várják.

Tovább...

Nyári táborok a Bakonyban

2013 nyarán négy tábort szervezünk Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
- július 7 - 13: Farkashegyi barangolások... (a Reflex Környezetvédő Egyesület bakonyi természetbúvár tábora). Táborvezető: dr. Halbritter András biológus. A táborba 10-16 év közötti fiatalokat várunk.
- július 21-27: XIII. Reflex Kerékpáros Tábor (Bringás barangolás a Bakonyban). Táborvezető: Németh Veronika és Horváth Ferenc. A táborba 12-18 év közötti fiatalokat várunk.
- augusztus 5-11: 7. Pápateszéri Természetfotós Tábor (Rómer Flóris nyomában a Bakonyban). Táborvezető: Nagy Péter és Szabó Béla. A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
- augusztus 11-17: Vízimalmos tábor (25 pápateszéri vízimalom). Táborveztő: Nagy Péter. A táborba elsősorban 14-24 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.

Tovább...

Nem jó hír érkezett az EPER-ből!

Megkaptuk a nem várt értesítést arról, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégium 2012. november 10-én megjelentetett, NEA-13-M kódszámú, a „Civil szervezetek működési célú támogatása 2013” című pályázati felhívásra benyújtott pályázatokra vonatkozó döntések értelmében az Ökológiai Stúdió Alapítvány pályázata szakmailag megfelelő, azonban a rendelkezésre álló keretösszeg korlátossága miatt várólistára került. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján sejteni lehetett, hogy ilyen döntés születik, mindenesetre nem adjuk fel, próbálkozunk tovább a különböző kiírásokra benyújtott pályázatokkal.Helyi civil érdekérvényesítés képzés Győrben

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért képzése. Sokszor és sokan döntenek olyan fontos ügyekben, amelyek érintik civil szervezeteink szakmai céljait, szervezeti életét. Polgármesterek, önkormányzati képviselők, az önkormányzat dolgozói, hatóságok képviselői, vállalati döntéshozók, pályázati lebonyolítók döntései meghatározhatják munkánk eredményességét. Hogyan tudjuk befolyásolni ezeket a döntéseket? Hogyan tudjuk a lehető legkedvezőbb eredményt elérni? A civil szervezeti vezetők, aktivisták, munkatársak sok esetben elveszve érzik magukat ilyen helyzetekben, és nem találják a leghatékonyabb cselekvési irányt.
Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|